Beyoncé
- oberlinaPlatinum Member
Απ: Beyoncé
ChristosSav έγραψε:Άντε ας την κάνουμε κι αυτή την κουβέντα.
Αρχικά να πω ότι, πέρα από την πλάκα, κι εγώ θα ήθελα την Kacey στο album. Ή τουλάχιστον έχω περιέργεια να δω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Για το Cowboy Carter ηχογραφήθηκαν περίπου 100 κομμάτια. Για μένα είναι προς τιμήν της που επέλεξε αυτά που -η ίδια πιστεύει ότι- είναι ιδανικά για το συνολικό body of work. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Kacey έδωσε πέντε "κακά" κομμάτια. Ίσως να μην "κούμπωναν" με το συνολικό αποτέλεσμα ή με την κατεύθυνση που πήρε τελικά το project. Μιλάμε για την περίπτωση που τα κομμάτια αυτά ήταν όντως για το CC. Κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μάθουμε ποτέ. Όπως δεν θα μάθουμε και το λόγο που δεν μπήκαν τα κομμάτια. Ποιος μας λέει ότι πχ δεν τα πήρε η Kacey πίσω; Ικανή την έχω να τα πήρε μόλις άκουσε ότι μπαίνουν κι άλλα elements στην παραγωγή και δεν είναι μόνο κιθάρα. Όχι εντάξει πλάκα κάνω.
Ξέρω την άποψή σου για τα collabs του album και κατά ένα μεγάλο ποσοστό συμφωνώ κιόλας. Κι έμενα μου φάνηκαν έως και αχρείαστα -στο συγκεκριμένο project- κάποια collabs. Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω τη μεγάλη εικόνα που είναι: όλοι όλα. Όχι μόνο οι μαύροι καλλιτέχνες country (το οποίο το έκανε πολύ πετυχημένα με τα collabs του Blackbird). Ούτε μόνο οι λευκοί. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο δήλωσε πριν την κυκλοφορία του album.
Πριν σε κάνω έξαλλη ας κάνω copy paste την πρώτη μου πρόταση: "Αρχικά να πω ότι, πέρα από την πλάκα, κι εγώ θα ήθελα την Kacey στο album"
ΥΓ. Ας μην ξεχνάμε αυτό που είπε η ίδια η Bey; "Αυτό δεν είναι ένα country album. Είναι ένα Beyoncé album."
Κάτι που πιστεύω ακόμα και για το Renaissance. Ότι δηλαδή δεν είναι απλά ένα house album.
Το ξέρω ότι δεν χρειάζεται να το πω αλλά θα το πω. Προφανώς και αυτά που λεω για Μπιγιονσε είναι εντελώς τρολ και για να σε πειραζω. Δεν έχω κάποιο θέμα που δεν μπήκε η Kacey στο άλμπουμ ούτε αμφιβάλλω για την ποιότητα των τραγουδιών που έγραψε.
Η σοβαρή μου γνώμη στο θέμα είναι ότι σίγουρα αυτή η συνεργασία θα ήταν -τουλάχιστον για εμένα- πιο ενδιαφέρουσα από όσες επέλεξε η μπι στο άλμπουμ. Κατανοώ όμως ότι η Kacey αν και έχει δοκιμάσει αλλά είδη δεν είναι καλλιτέχνης που συμβιβάζεται και σίγουρα όταν γράφει κάτι, γραφει το τραγούδι που έχει στο μυαλό της και όχι με βάση κάποιο καλλιτέχνη. Από την άλλη η Μπι επέλεξε συνεργασίες που κούμπωναν πάνω της και όχι το αντίστροφο.
Τώρα για τα collab προσωπικά τα θεωρώ όλα αποτυχημένα στο συγκεκριμένο άλμπουμ. Γιατί μέχρι και τα σωστά κολλάμπ των μαύρων καλλιτεχνών έγιναν με τον πιο αδιάφορο τρόπο. Δεν τους φωτίζει και δεν τους αναδεικνύει καθόλου. Καθόλου όμως. Η διαφορά ας πούμε με το the gift είναι ολοφάνερη. Στο blackbird π.χ. ούτε καταλαβαίνεις ποια τραγουδάει που. Είναι σαν backup singers. Το όλοι όλα δηλαδή θα το άκουγα αν πρακτικά είχε δοθεί χρόνος, χώρος και ένταση σε όλους και όλα και όχι μόνο στην Miley Cyrus που είναι hot όνομα.
Αρέσει στον χρήστη ChristosSav
- ChristosSavSilver Member
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
Αγαπημένος δίσκος: Προφητείες
oberlina έγραψε:
Τώρα για τα collab προσωπικά τα θεωρώ όλα αποτυχημένα στο συγκεκριμένο άλμπουμ. Γιατί μέχρι και τα σωστά κολλάμπ των μαύρων καλλιτεχνών έγιναν με τον πιο αδιάφορο τρόπο. Δεν τους φωτίζει και δεν τους αναδεικνύει καθόλου. Καθόλου όμως. Η διαφορά ας πούμε με το the gift είναι ολοφάνερη. Στο blackbird π.χ. ούτε καταλαβαίνεις ποια τραγουδάει που. Είναι σαν backup singers. Το όλοι όλα δηλαδή θα το άκουγα αν πρακτικά είχε δοθεί χρόνος, χώρος και ένταση σε όλους και όλα και όχι μόνο στην Miley Cyrus που είναι hot όνομα.
Το ακούω αυτό που λες. Να υπενθυμίσω, όπως σου έχω ξαναπεί και σε άλλες συζητήσεις, ότι η Bey δεν είναι κάποιο ίδρυμα. Παραμένει ευτυχώς η lead artist στα project της. Ήδη η παρουσία του Blackbird είναι αρκετή. Παρ όλα αυτά επέλεξε να προσθέσει και αυτές τις artists - οι οποίες πήραν όλες lead credit. Αυτό είναι υπέρ της και όχι κατά της. Το ότι το κομμάτι δεν είναι ίσα μοιρασμένο φωνητικά, ε συγγνώμη εμένα δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο.
Και θα δώσω άλλο παράδειγμα για να εξηγήσω αυτό που θέλω να πω: Το ότι κλείνει το Λούβρο πχ για να γυρίσει ένα βίντεο ως μαύρη γυναίκα είναι απλά ένα σχόλιο για representation. Είναι δήλωση και οχι διαδήλωση. Αυτή η λεπτομέρεια είναι αρκετά σημαντική γιατί ουσιαστικά υπάρχει η ίδια λειτουργία και στο CC και στο Lemonade κλπ.
Η δουλειά που έκανε στο The Gift δεν αναιρείται επειδή δεν ακολούθησε το ίδιο μοντέλο στο CC.
Για το collab με Miley συμφωνώ. Βέβαια το μεγαλύτερο μου θέμα είναι το ίδιο το τραγούδι και όχι τόσο η συμμετοχή της.
Αρέσει στον χρήστη oberlina
Και πολιτικά βέβαια να το κρίνουμε πιο πολύ για political correctness προς το κοινό της μου έκαναν εμένα αυτές οι επιλογες παρα για δηλώσεις.
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
oberlina έγραψε:
Και πολιτικά βέβαια να το κρίνουμε πιο πολύ για political correctness προς το κοινό της μου έκαναν εμένα αυτές οι επιλογες παρα για δηλώσεις.
Αυτή είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα με πολύ ζουμί αλλά αν την κάνουμε γραπτώς θα υποφέρουμε όλοι.
True! Εισαι καλεσμένος στο podcastChristosSav έγραψε:oberlina έγραψε:
Αυτή είναι μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα με πολύ ζουμί αλλά αν την κάνουμε γραπτώς θα υποφέρουμε όλοι.
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
- Σπόιλερ:
Oκ δέχομαι αλλά θα είναι τουλάχιστον δύο επεισόδια
- thebest20Golden Member
Πάντως είμαι σίγουρος ότι τα 50 κομμάτια που δεν ακούσαμε από το I am...Sasha Fierce θα είναι πολύ καλύτερα από τα σημερινά.
Βλέπω γενικά ότι κρύβουν διαμάντια στα συρτάρια και οι δικοί μας και οι ξένοι και μετά επειδή νομίζουν ότι ακούγονται dated δεν τα βγάζουν πότε. Σαν άκουσμα πάντως μου είναι πιο ευχάριστα κάποια demo που βρίσκω από ξένους καλλιτέχνες σε σχέση με αυτά που βγάζουν.
Ας μην ξεχνάμε και το Σ αγαπάω και δεν πάω καλά που ακούγεται πιο ευχάριστα από το 70% της σημερινής δισκογραφίας, όπως και το Αεράκι της Φουρέιρα τουλάχιστον σε θέμα μελωδίας και ενορχήστρωσης που κι αυτό είναι από το 2014.
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
- Kendrick Lamar:
Πρώτη συνεργασία τους -και η καλύτερή τους για μένα- στο κορυφαίο Freedom του Lemonade:
Θυμίζω και την εμφάνισή τους στα BET Awards:
Δεύτερη συνεργασία στο The Gift με το κομμάτι NILE. Παραθέτω το αντίστοιχο απόσπασμα από το BLACK IS KING
Τελευταία συνεργασία τους το America Has A Problem Remix:
- Drake:
Πρώτη (και στην πραγματικότητα τελευταία) συνεργασία τους στο self-titled με το κομμάτι MINE:
Παρ'όλα αυτά ο Drake έχει credits songwriter και στο HEATED του RENAISSANCE:
Μάλιστα κυκλοφορεί κι ένα early demo του Heated με τον Drake
Αρέσει στον χρήστη Leonidas
- FilipposPlatinum Member
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι: Θέλω Να Σε Δω
Αγαπημένος δίσκος: Γεια
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
Filippos έγραψε:Team Kendrick προφανώς!
Ε ναι.
Αρέσει στον χρήστη Filippos
- Kostas_1Platinum Member
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από: 2008
Αγαπημένο τραγούδι:
Αρέσει στους χρήστες Leonidas, Filippos, oberlina και ChristosSav
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
Αρέσει στους χρήστες Leonidas, Steliosg και oberlina
- LeonidasVIP Member
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από: 2008
Αγαπημένο τραγούδι: Παράτα με
Τι τους έφταιξε;
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι:
- Σπόιλερ:
Το Midnights εντωμεταξύ δίπλα άθικτο
Αρέσει στους χρήστες Leonidas, Filippos, Steliosg και oberlina
- SteliosgVIP Member
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από: 2012
Αγαπημένο τραγούδι: Κάνε Κάτι / Που Λες
Αγαπημένος δίσκος: Δε Με Σταμάτησες
Olivia Benson's impact.ChristosSav έγραψε:Μάλλον το ότι ήταν χάρτινο και σε ζελατίνα. Το απόλυτο playground.
- Σπόιλερ:
Το Midnights εντωμεταξύ δίπλα άθικτο
Taylor will always win at last wbk
Αρέσει στους χρήστες Filippos, oberlina και ChristosSav
Αρέσει στους χρήστες Leonidas, Kostas_1, Filippos, Steliosg και ChristosSav
- FilipposPlatinum Member
Me & Despina
Fan της Δέσποινας από:
Αγαπημένο τραγούδι: Θέλω Να Σε Δω